Piemonte

Alene navnet får livsnyderes munde til at løbe i vand. Jorden er krydret, og solen er venlig. Vandet pibler frem overalt, oregano og basilikum behager næsen, og selv daggammelt brød smager som en velsignelse. Norditalien er kendetegnet ved en imponerende mangel på internationale fastfoodkæder. For italienerne vil helst kun have italiensk mad, og deres menukort består i bund og grund kun af cirka 20 retter, hvoraf halvdelen i virkeligheden bare er råvarerne selv. Men hvilke råvarer! Tomater, der smager af tomat, frugter så saftige at de løber over, når man bider i dem, og vand så blødt, at espresso kun smager rigtig godt i Italien.

DAG 1 - ANKOMST TIL PIEMONTE, CASTELLO DI PAVONE
Vi foreslår en tidelig afgang fra Danmark. Det giver nemlig tid til, på vejen til Piemonte, at få en bid brød hos Francoli, som laver den skønneste Grappa, som skal smages og forstås.  Med fyldte maver og sanser er der ankomst sidst på eftermiddagen til Castello di Pavone som er et af Italiens bedst bevarede middelalderborge, men som nu har åbnet sine porte for gæster, der ønsker en overnatning med udsigt til Alperne og Piemontes vinmarker.
Om eftermiddagen er der tid nok til at nå at slappe af og nyde borgens mange kringelkroge, eller bruge tiden fagligt til møder.
Først på aften bydes der velkommen af hotellets direktør med en aperitif inden den 4-retters store menu serveres i hotellets restuarant. Velbekommen!

DAG 2 - PÅ TRØFFELJAGT MED RØVEN I VEJRET!
Efter morgenmad er der afgang med bus til den sydlige del af Piemonte. Dagen starter hos Marrone familien, som i 3 generationer har gået og nusset om deres druer. Piemonte er nok mest kendt for sin Barolo, Barbaresco og Barbera vine. Men både Dolcetto og Nebbiole vinene har også sin berettigelse, hvilket du ved smagningen vil opdage. Marrone stiller en let frokost frem mens de liflige druer præsenteres og smages.
Foruden vin er Piemonte også kendt for sine trøfler, som primært findes i mellem rødderne på piletræer. Før i tiden brugte man grise til at snuse guldklumperne med, men ofte spiste de dem selv. I dag bruges Trøffelhunde, og udstyret med en sådan, er der afgang for eftermiddagens trøffeljagt. Med dagens fund introduceres du til kunsten at tilberede trøfler og hvordan de beste bruges i madlavning. Og her kommer den sidste af Piemontes store hemmeligheder - Hasselnødder. Piemonte er stedet hvor Nutella og Fransk Nougat har sin oprindelse, og blandet med vin og trøfler kommer man ikke tættere på det gastronomiske himmelrige.

Det skulle lige være på restaurant Bovia der ligger med den skønneste udsigt til Barolo dalen. Ikke mindre end 8 retter skal du udsættes for, skyllet ned med 4 repræsentative vine fra regionen.

DAG 3 - VANDRETUR I AOSTADALEN
Så er det tid at få forbrandt nogle af de mange gode kalorier kroppen er blevet beriget med de sidste par dage. Udstyret med en engelsktalende lokalguide er der afgang for en 3 timer lang vandretur langs med Curthod, som får sit vand fra Ayas gletsjeren. En smuk naturoplevelse venter i øjenhøjde og lægger man nakken tilbage er der udsigt til nogle af de højeste tinder i Alperne - Mt. Blanc og Monte Rosa.
Frokosten indtages i den hyggelige bjergby Champoluc, med et efterfølgende besøg hos de lokale landmænd for at smage på deres produktioner af ost og pølser. Inden hjemturen besøges Fromagerie Haut Val d’Ayas hvor stort set alle lokale oste er repræsenteret.

Eftermiddagen kan bruges på yderligere møder på Castello di Pavone eller hvad med at slappe af og nyde den hyggelige lille landsby for foden af slottet og lade op til aftens store festmiddag?

Først på aften er hoteldirektøren atter vært for en aperitif efterfulgt af en historisk gennemgang af slottet, der slutter i den imponerende riddersal hvor den store 4-rettes menu serveres. En aften du sent vil glemme!

DAG 4 - MAGGIORE-SØREN OG HJEMREJSEN
Efter morgenmaden er der afgang med pakket kuffert mod den smuklt beliggende Maggiore sø, som er den vestligste af de tre store søer, der foruden tæller Como og Garda. Midt ude i Maggiore søen ligger den idylliske ø Isola dei Pescatori, som tæller hele 32 fastboende sjæle. At gå øen rundt tager ikke mere end 30 min, men gør det og lad dig fortrylle i typisk den renæsance byggestil og de mange kringlede gader. Selvfølgelig er der også her tænkt på det kulinariske, du er stadig i Piemonte. På en af øens bedre spisesteder serveres der et par lokale egnsretter, inden den lille færge bringer dig tilbage til fastlandet igen. Tillader tiden kan der på vej til Milano lufthavn gøres holdt ved et shopping center, iden afrejsen først på aftenen retur til Danmark.
 

       

PRIS OG PERIODE

Hvad er inkluderet?     Hvad koster det?  

- Flytransport fra København til Milano med SAS på økonomiklasse
- Nuværende skatter, afgifter samt olietillæg
- Hotel Castello di Pavone
- Transport iht ovenstående program i moderne turistbus
- Smagsprøve og rundvisning Grappa destilleri
- Smagsprøver og rundvisning på vinhuset Marrone eller    tilsvarende
- Trøffeljagt inkl. foredrag
- Vandretur Aostadalen inkl. lokal besøg
- Bustur til Maggiore søen
 

- Morgenmad på hotellet
- Frokost dag 1 hos Francolli inkl. vin, mineralvand og espresso
- Middag dag 1 Castello di Pavone, 3-retters menu inkl. vin, mineralvand og espresso
- Let frokost dag 2, vingården
- Middag dag 2, Restaurant Bovia, 8-retteres menu inkl. vin, mineralvand og espresso
- Frokost dag 3, Champoluc
- Festmiddag dag 3, Castello di Pavone, 4-retters menu inkl. vin, mineralvand og espresso
- Frokost dag 4, Isola dei Pescatori
  I delt dobbeltværelse
I enkeltværelse
8.990,-
9.990,-
 
   
   
 

Minimum antal:
Ovenstående pris er baseret på at minimum 20 personer deltager på rejsen og aktiviteterne.

Periode:
Bedste periode for nævnte oplæg er april til slut oktober. Men hotellets unikke beliggenhed, samt det faktum at området har meget at byde på er hele året en mulighed.